today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Κ.Καραγκούνης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την εντολή της

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ανέπτυξε τρία πολιτικά συμπεράσματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Πρώτον ότι η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι μόνη της και ήταν καθοριστική η απόφαση της Ε.Ε. να στηρίξει τις επιμέρους οικονομίες της. Η Ευρώπη χαλάρωσε τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, έριξε όλο το οπλοστάσιό της σε μια συντονισμένη απάντηση στην ξαφνική ύφεση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει και ακολουθεί επεκτατική νομισματική πολιτική. Διότι η Ελλάδα μπορεί πια να δανειστεί από τις αγορές με επιτόκια που πριν λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητα με επιτόκια δηλαδή αρνητικά, είπε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο κ. Καραγκούνης.

Δεύτερον απεδείχθη ποιό κόμμα είναι πραγματικά φιλολαϊκό και αναπτυξιακό, και ποιό όχι. Διότι η μόνιμη πολιτική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι να  παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία
ως κόμμα λιτότητας, περικοπών και δημοσιονομικής αυστηρότητας. Και έρχεται η πραγματικότητα της αντιμετώπισης της κρίσης και δείχνει το ακριβώς αντίθετο, όταν έχουν γίνει αυτές οι τεράστιες παρεμβάσεις ενίσχυσης της ζήτησης με τα πέντε μέχρι τώρα πολύ γενναιόδωρα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι δρακόντειες ρυθμίσεις για προστασία των εργαζομένων από απόλυση, οι αναστολές τεράστιου όγκου φορολογικών υποχρεώσεων συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, οι άμεσες ενισχύσεις προς όσους ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής, οι υποχρεωτικές μειώσεις των ενοικίων υπέρ των μισθωτών με ταυτόχρονη αποζημίωση των εκμισθωτών, οι οφειλόμενες επιστροφές αναδρομικών στους συνταξιούχους και στους κληρονόμους και τα προγράμματα έκτακτης ενίσχυσης των ανέργων, είπε ο κ. Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν δρα ούτε ιδεολογικοποιημένα ούτε ταξικά, όπως έκανε ο Σύριζα με την υπερφορολόγηση και  το ασφαλιστικό «Κατρούγκαλου» όταν κυριολεκτικά κατέκλεψε τη μεσαία τάξη.

Και τρίτον ότι ζούμε σε μια στιγμή έκτακτης κρίσης η οποία όταν τελειώσει θα επαναφέρει αυτό για το οποίο ο ελληνικός λαός εξέλεξε τη ΝΔ στις εκλογές του 2019.  Ο Ελληνικός λαός εξέλεξε τη ΝΔ γιατί ήθελε να βάλει τέρμα στα πέτρινα χρόνια της υπερφορολόγησης, του δημευτικού ασφαλιστικού, της λεηλασίας της μεσαίας τάξης και της καταστροφής της μικρής επιχειρηματικότητας. Ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή στη ΝΔ να ξανακάνει τη χώρα κανονική, είπε.

“Και κανονική χώρα σημαίνει μία χώρα που πιστεύει στον εαυτό της και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί λοιπόν ακόμη να μην έχουμε ξαναγίνει κανονική  γιατί λόγω της πανδημίας όλες οι χώρες έπαψαν να είναι κανονικές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεχάσει την εντολή της”, δήλωσε ο Καραγκούνης.

Γιατί όσο επιτυχής και να είναι η εκ μέρους της Κυβέρνησης διαχείριση της κρίσης, η επιθυμία,το άγχος και ο καημός της παράταξης είναι να τελειώσουν αυτά και να μπορέσει η Κυβέρνηση να εκτελέσει στο ακέραιο την εντολή της, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ