today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Β.Βιλιάρδος: Ο προϋπολογισμός του 2021 δεν είναι ρεαλιστικός

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι ρεαλιστικός, εξέφρασε ο γενικός εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Βιλιάρδος υποστηρίζοντας πως οι προβλέψεις του έχουν γίνει με κριτήριο τα λανθασμένα μέτρα που λαμβάνονται στην οικονομία.

Οι προβλέψεις που γίνονται στον προϋπολογισμό, είπε, είναι «πραγματικά τραγικές» και διαφώνησε κάθετα με το μοντέλο της οικονομικής και παραγωγικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος ανέφερε πως η απόρριψη του προσχεδίου του παρόντος προϋπολογισμού προϊδεάζει για τη μη ρεαλιστικότητα των προβλέψεών του. Η εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου δημόσιου χρέους συνεχίζεται. Διαπίστωσε έλλειψη οικονομικού προγράμματος, ενώ η αδρή χρηματοδότηση των ΜΜΕ, είπε, έδειξε παντελή έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα «Lock-down», σημείωσε προκάλεσαν τραγικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση αλλά και στον ψυχισμό του ελληνικού πληθυσμού. Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εφαρμόζει άκριτα τις οδηγίες της τρόικα.

Προσπαθείτε, είπε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, να οικοδομήσετε την οικονομία με δανεικά όπως κρίνει ο κ. Βιλιάρδος και επιδοτείται η οικονομία πάλι, με δανεικά. Το μαξιλάρι των 15,7 δισ. είναι ανύπαρκτο, ενώ εξαπατάται ο πολίτης με παραπομπές σε ονομαστικά επιτόκια, που δεν είναι τα ισχύοντα.

Η ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε, δεν διαφαίνεται , η καταβαράθρωση του εισοδήματος των Ελλήνων με χαμηλό εισόδημα αναδεικνύεται στα οικονομικά αποτελέσματα του έτους σε επίπεδο 12%, ενώ απέτυχε και η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, με απεξάρτηση από τον τουρισμό, με την παραγωγική μας εθνική δυνατότητα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στην παραγωγή υγειονομικών ειδών πρώτης ανάγκης, παρά την φιλόδοξη στόχευση της αύξησης στις εξαγωγές από τη μελέτη Πισσαρίδη. Τουλάχιστον, η πτώση των εγχώριων επενδύσεων στο -14,3% διαψεύδει κάθε θετική σχετική προοπτική.

Καταλόγισε ως λάθος ότι δεν επιδοτήθηκε η εργασία, αλλά η ανεργία, παρά τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης. Αναφορικά με το πακέτο των 32 δισ. ευρώ ο κ Βιλιάρδος είπε ότι οι προτεινόμενες επενδύσεις εντοπίζονται στις πράσινες επενδύσεις, στην ψηφιοποίηση, και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Κάλεσε να υπάρξει αποφυγή ιδιωτικοποιήσεων, επιτάχυνση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και μερική διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους, καθώς αυτά αποτελούν μια στοιχειώδη στροφή της ελληνικής οικονομίας προς πραγματική αναπτυξιακή προοπτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ