today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Θ.Μωραΐτης: Απαράδεκτη και ντροπιαστική η τροπολογία Αυγενάκη

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού, χαρακτήρισε την Τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη «απαράδεκτη και ντροπιαστική».

«Δε σας βγήκε ο χρόνος για να ολοκληρώσετε την ίντριγκα που σχεδιάζατε, η οποία δεν είναι άλλη από την ανατροπή Διοικήσεων συγκεκριμένων Ομοσπονδιών», είπε ο βουλευτής, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση, συμπληρώνοντας: «Στόχος σας είναι η ακύρωση των εκλογών του ΣΕΓΑΣ».

«Λίγες ημέρες πριν λήξει ο χρόνος καταθέτετε μια τροπολογία αλλάζοντας τις καταληκτικές ημερομηνίες διενέργειας των εκλογών. Αυτές που εσείς ο ίδιος είχατε θέσει μόλις ενάμιση μήνα πριν. Ούτε αυτό το περιθώριο που δίνετε θα σας φτάσει. Θα αναγκαστείτε να δώσετε κι άλλη παράταση», πρόσθεσε ο Θάνος Μωραΐτης.

Σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον αθλητισμό, υπογράμμισε ότι «από τον περασμένο Μάρτιο ο αθλητισμός βρίσκεται  σε αναστολή λειτουργίας,  σε καραντίνα».

Δεν δίστασε να ψέξει τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι «αρνείται να δει τη ζοφερή πραγματικότητα», η οποία, όπως τόνισε, «είναι τα λουκέτα στα ερασιτεχνικά σωματεία, οι απλήρωτοι αθλητές των εθνικών πρωταθλημάτων, οι άνεργοι γυμναστές, προπονητές και εργαζόμενοι σωματείων, oι καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών». Βέβαια, όπως δήλωσε, «μόνο στη σούπερ λίγκ και στην Α1 του μπάσκετ επιτράπηκε επανεκκίνηση για να μη χάνονται τα έσοδα από το στοίχημα και τα τηλεοπτικά συμβόλαια».

Δεν παρέλειψε να πει πως, «ενώ θα μπορούσαν να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε άλλες διοργανώσεις, χιλιάδες αθλητές δεν έχουν δυνατότητα ούτε προπόνησης», γεγονός που «οδηγεί μια ολόκληρη αθλητική γενιά της χώρας προς την ολοκληρωτική καταστροφή». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η χώρα θα απωλέσει μια ολόκληρη γενιά αθλητικών ταλέντων».

«Όπως δε σας βγαίνει ο χρόνος για τα ιντριγκαδόρικα σχέδιά σας, δε σας βγαίνουν και τα κουκιά», τόνισε καυστικά ο κ. Μωραΐτης, συνεχίζοντας:
«Με την τροπολογία που φέρνετε, αποδεικνύετε περίτρανα, ότι παίζετε με το Μητρώο, για να ασκήσετε έλεγχο στα σωματεία με την υπόσχεση της οικονομικής ενίσχυσης και την εξαγορά της ψήφου τους. Καταστήσατε το Μητρώο ένα εργαλείο χειραγώγησης των εκλογών στις Ομοσπονδίες και τώρα ρίχνετε τις ευθύνες σε διευθυντές, προϊσταμένους και υπαλλήλους τους Υπουργείου και στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, για να μαζέψετε το φιάσκο».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία,  επεσήμανε πως «δεν έχει άλλα περιθώρια η Κυβέρνηση να αγνοεί την κατάσταση στο αθλητικό κίνημα», ενώ της ζήτησε «να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι αργά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ