today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Πολιτικοί προτρέπουν τους ανθρώπους να αγοράσουν αυστραλιανό κρασί

Πολιτικοί από διάφορες δυτικές χώρες έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να αγοράσουν αυστραλιανό κρασί για να καταπολεμήσουν τα τιμωρητικά τιμολόγια που έχει επιβάλει η Κίνα στο ποτό.

Η Κίνα είναι η πιο σημαντική εξαγωγική αγορά για το αυστραλιανό κρασί και οι οινοποιοί προσπαθούν να βρουν νέες αγορές μετά την απόφαση του Πεκίνου να αυξήσει τους δασμούς έως και 212% στις εισαγωγές κρασιού από την Αυστραλία εν μέσω ενός αυξανόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο εθνών.

“Σας ζητάμε να συμμετάσχετε ενάντια στον αυταρχικό εκφοβισμό του Xi Jinping”, δήλωσε η Miriam Lexmann, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βουλευτής του ΕΚ) που εκπροσωπεί τους Χριστιανοδημοκράτες, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Τρίτη.

“Πίνοντας ένα μπουκάλι ή δύο κρασιά από την Αυστραλία δείχνουμε στο Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα ότι δεν θα εκφοβιστούμε”, πρόσθεσε ο Elisabet Lann, δημοτικός σύμβουλος των Χριστιανοδημοκρατών της Σουηδίας.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η απόφασή του ελήφθη μετά την εύρεση προκαταρκτικών αποδεικτικών στοιχείων για πρόθεση της Αυστραλίας να αποτραβηστεί από την κινεζική αγορά. Αυστραλοί αξιωματούχοι διαδήλωσαν έντονα την κίνηση, λέγοντας ότι η Κίνα δεν μπόρεσε να παράσχει αποδείξεις.

Ο πόλεμος του κρασιού λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η Αυστραλία έχει αναστατώσει την Κίνα φέτος ζητώντας έρευνα για την προέλευση της πανδημίας του κοροναϊού. Το Πεκίνο αργότερα στόχευσε την Καμπέρα για το εμπόριο, με την αναστολή ορισμένων εισαγωγών βοείου κρέατος και την επιβολή μεγάλων δασμών στο κριθάρι.

Πηγή: CNN

SourceCNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ