Με δάκρυα στα μάτια, η Α.Μέρκελ εξηγεί γιατί χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα (βίντεο)

ΑΠΕ

«Σας ζητάω συγγνώμη, από τα βάθη της καρδιάς μου. Αλλά να πεθαίνουν 590 άνθρωποι την ημέρα, είναι ένα τίμημα που δεν μπορώ να το δεχτώ» είπε, από το βήμα της γερμανικής Βουλής, η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Με δάκρυα στα μάτια, η καγγελάριος επιχείρησε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι χθες ζήτησε παράταση του lockdown, που θα περιλαμβάνει νέο λουκέτο στα καταστήματα λιανικής μετά τα Χριστούγεννα. Μολαταύτα, η Γερμανία είναι Ομοσπονδιακό κράτος και τα κρατίδια έχουν ισχυρές εξουσίες. Η  καγγελάριος δεν μπορεί να λάβει και να επιβάλλει μονομερώς αποφάσεις, ως εκ τούτου προχώρησε σε δραματική έκκληση προς όλους για αυστηροποίηση των μέτρων εναντίον της covid19 και εφαρμογή των μέτρων, καθώς οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Πολλά κρατίδια, ειδικά αυτά που έχουν χτυπηθεί λιγότερο από την πανδημία, δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων.

Η Α. Μέρκελ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός λόγω των εμβολίων. «Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τι μας λένε οι επιστήμονες. Δεν θα μπορούμε να εμβολιάσουμε τόσους πολίτες το πρώτο τρίμηνο ώστε να μπορέσουμε να δούμε μια αξιοσημείωτη διαφορά», είπε, τονίζοντας ότι είναι χειμώνας.