today-is-a-good-day
19 C
Athens

Το Netflix απαντά στον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού για τo “Τhe Crown”

Με δεδομένο ότι το «The Crown» προσφέρει μια δραματοποιημένη απεικόνιση πραγματικών γεγονότων που αφορούν τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, οι θεατές μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι αυτό που παρακολουθούν είναι πολύ λιγότερο πραγματικό από ό,τι μπορεί να πιστεύουν.

Τις παραπάνω ανησυχίες εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να αποστείλει επιστολή και να ζητήσει από το Netflix να τοποθετήσει μια «σήμανση» πριν από κάθε επεισόδιο, έτσι ώστε οι θεατές να μην «συγχέουν τη φαντασία με τα γεγονότα» μετά από καταγγελίες ότι η τέταρτη σεζόν διαθέτει πολλά επινοήματα.

«Είναι ένα έργο μυθοπλασίας με πολύ καλή παραγωγή και όπως γίνεται σε άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, έτσι και το Netflix θα πρέπει να κάνει ξεκάθαρο στην αρχή (των επεισοδίων) ότι είναι απλώς αυτό. Χωρίς τη σήμανση, φοβάμαι ότι μια γενιά τηλεθεατών που δεν ζούσαν την εποχή των γεγονότων, μπορεί να θεωρήσουν λανθασμένα τη μυθοπλασία ως πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας στη Daily Mail.

Η Έλενα Μπόναμ, Κάρτερ, η οποία υποδύεται την πριγκίπισσα Μαργαρίτα για δύο σεζόν στη σειρά είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο επίσημο podcast του «The Crown» ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της «εκδοχής μας» και της «πραγματικής εκδοχής».

«Είναι δραματοποιημένο. Nομίζω ότι έχουμε ηθική ευθύνη να πούμε: «Περιμένετε παιδιά, αυτό δεν είναι… δεν είναι ένα δραματικό ντοκιμαντέρ, κάνουμε ένα δράμα. Άρα είναι δύο διαφορετικές οντότητες» ανέφερε η ηθοποιός.

Μετά το αίτημα του Όλιβερ Ντάουντεν για σήμανση, η υπηρεσία streaming Netflix εξέδωσε απάντηση αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια αποδοχής του.

«Πάντα παρουσιάζαμε το «The Crown» ως δράμα – και έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι οι συνδρομητές μας καταλαβαίνουν ότι είναι ένα έργο μυθοπλασίας που βασίζεται σε γενικές γραμμές σε ιστορικά γεγονότα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Netflix στο Deadline. «Συνεπώς, δεν έχουμε σχέδια -και δεν βλέπουμε καμία ανάγκη- για να προσθέσουμε μια σήμανση» σημειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ