today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ακόμη απόδειξη του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης

«Το εμβόλιο δεν είναι άλλοθι για να μη λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στα «Παραπολιτικά FM», καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων «να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της επιστήμης έναντι στη συνωμοσιολογία και τον σκοταδισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος παρέπεμψε στη δήλωση του Ηλία Μόσιαλου ότι «για να αποκτήσουμε ανοσία της κοινότητας θα φτάσουμε ως το καλοκαίρι», για να σημειώσει ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος, επομένως, να καλλιεργήσει η ΝΔ κλίμα εφησυχασμού στη βάση του εμβολίου». Σημείωσε ότι «έχοντας αφήσει πίσω μας ένα μαύρο Νοέμβρη με 1.780 απώλειες συμπολιτών μας, ακόμα δεν έχουν συνταγογραφηθεί τα τεστ, ούτε έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ο ιός ανακυκλώνεται στις δουλειές και στα σπίτια, και ακόμη δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία». Επισήμανε ότι «αυτό είναι πάγιο αίτημα των ειδικών και ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας, με τους οποίους συνομιλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στα περί «διπλών μητρώων καταγραφής κρουσμάτων, που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Στ. Πέτσας», όπως είπε, γεγονός που «δημιουργεί σύγχυση στην επιδημιολογική εικόνα, αλλά και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, την ώρα που οι γιατροί στις εφημερίες τους είναι απλήρωτοι». Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα πορίσματα της επιτροπής των ειδικών για τον τουρισμό, το άνοιγμα των σχολείων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τεστ».

Σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα, ανήμερα της ημέρας μνήμης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η χθεσινή ημέρα «δεν ήταν μια ημέρα με επεισόδια και έκτροπα από πλευράς των πολιτών, αλλά μια ακόμη απόδειξη του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης ΝΔ». Υπογράμμισε ότι προκαλεί σοβαρή ανησυχία η σύλληψη δύο δικηγόρων που μάλιστα ήταν στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κκ. Καμπαγιάνη και Παπαδάκη. «Πρόκειται για επικίνδυνη στροφή το να συλλαμβάνονται δικηγόροι, χωρίς μάλιστα να παραβιάζονται τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και το να υπάρχουν βίαιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από αστυνομικές δυνάμεις», είπε.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αντιπερισπασμό και προσπάθεια να πλέξει ένα γαϊτανάκι λάσπης, την ώρα που η οικονομία καταρρέει, η πανδημία έχει ξεφύγει και ο πρωθυπουργός επιδεικνύει ανευθυνότητα, μετά και τη… βόλτα του στην Πάρνηθα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ