Η βίλα στα Λεγραινά… πεδίο βολής ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε με την οικογένειά του, από την Κυψέλη στα Λεγραινά, περιοχή του Σουνίου.

Τα δημοσιεύματα αρχικά διέψευσε η Κουμουνδούρου και στη συνέχεια  παραδέχτηκε  ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νοικιάζει εδώ και χρόνια εξοχική κατοικία στην περιοχή της Λαυρεωετικής.

Αναλυτικότερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε απάντηση δημοσιευμάτων («Παραπολιτικά» και in.gr), ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για fake news και είχε καλέσει τους συντάκτες να περάσουν από το σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη «για καφεδάκι και κουραμπιέδες».

Όμως η ΝΔ, την Κυριακή, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει αν ο πρόεδρός του νοίκιασε βίλα «σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιον και με ποιο μίσθωμα;» γράφει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει «αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν αρχικά τα εξής : «Επειδή από χθες δημοσιεύματα, τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από την κοιλιά τους πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη “λαϊκή Κυψέλη” και διάφορα αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες. Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούν και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια».

Επόμενη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση της Πειραιώς που ζητούσε συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νοικιάζει «βίλα» σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής,  ανέφεραν: Αντί η ΝΔ να διακινεί ανοησίες, μπας και αλλάξει τη συζήτηση από την πανδημία, ας πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών Η ΝΔ μπροστά στον πανικό της για το χάος που έχει δημιουργήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην κατακραυγή από την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αλλάξει τη συζήτηση. Το κάνει, όμως, τόσο άγαρμπα που εκτίθεται. Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε καμία βίλα γιατί δεν είχε την τύχη να έχει οικογενειακό φίλο τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens ώστε να την έχει μαζί του μεσοτοιχία. Ούτε επίσης διαθέτει οικογενειακή offshore ώστε να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου. Αν η ΝΔ, μετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες.  Καλό, πάντως, είναι να γνωρίζει ότι δεν απευθύνεται σε κρετίνους αλλά σε πολίτες που καταλαβαίνουν. Όποτε, αντί για ανοησίες, ας ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό, όπως να προσλάβει γιατρούς στο ΕΣΥ και να πληρώσει τις εφημερίες τους.

Το πρωί της Δευτέρας, η ΝΔ επέστρεψε τα πυρά με νέα ανακοίνωση… «Οσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει για τη βίλα στο Σούνιο, μέσω της σύγχυσης και των fake news, εμείς περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις: 1. Επιβεβαιώνει ότι νοικιάζει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα; 2. Πού αποτυπώνεται αυτό στο πόθεν έσχες; 3. Ποιος του νοικιάζει τη βίλα; 4. Ποιο είναι το μίσθωμα; 5. Πού είναι το μισθωτήριο; 6. Τι είναι αυτό που τον κάνει να αποφεύγει επί 24 ώρες να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σήμερα;».