today-is-a-good-day
21.5 C
Athens

Ντιμπέιτ Βαρουφάκη με τον πρ. σύμβουλο του Ντ.Τραμπ, Τζ.Μπόλτον για την παγκόσμια σταθερότητα

Η παγκόσμια σταθερότητα θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη και του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα με συντονιστή τον Σκοτ Γκέιτς, πολιτικό επιστήμονα και οικονομολόγο στο πανεπιστήμιο του Όσλο που οργανώνει την συζήτηση.

Σε σχετικό σημείωμα του ΜέΡΑ 25 επισημαίνονται οι απειλές που δέχεται ο κόσμος από «την καταστροφική πανδημία, από την κλιμακούμενη κλιματική καταστροφή, από το φάσμα ενός Νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, και βέβαια από τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης αναφέρει ότι «ενώ ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητη η πολιτική παρέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, ποτέ δεν ήταν τόσο καταρρακωμένοι οι παγκόσμιοι θεσμοί που έχουν στηθεί από το 1945 έως σήμερα για να παρεμβαίνουν, υποτίθεται υπέρ της Ειρήνης και της Σταθερότητας. Η απαξίωση των Ηνωμένων Εθνών, η μετατροπή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε υποχείρια των δανειστών, η κρίση διακυβέρνησης της ΕΕ τόσο στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες όσο και στην Ουάσινγκτον – όλες αυτές οι εξελίξεις πυροδοτούν την Αστάθεια πριμοδοτώντας την Αβεβαιότητα».

Όλα αυτά τα ζητήματα θα αναλυθούν κατά την συζήτηση και ο Γ. Βαρουφάκης θα αναπτύξει τις θέσεις του, που εμπεριέχονται και στις διακηρύξεις του κόμματός του, ΜέΡΑ 25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ