today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Νέα Ζηλανδία: Την εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών θα δοκιμάσει η εταιρεία Unilever

Η θυγατρική στη Νέα Ζηλανδία της εταιρείας Unilever ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δοκιμάσει την εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών, χωρίς μείωση μισθών, υιοθετώντας μια σχετική πρόταση της νεοζηλανδικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι 81 εργαζόμενοί της θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει έναν χρόνο. Βάσει των αποτελεσμάτων στη Βνέα Ζηλανδία, η εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών ενδέχεται να υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Unilever.

“Στόχος μας είναι να μετρήσουμε τις επιδόσεις στην παραγωγή όχι στον χρόνο. Πιστεύουμε ότι ο παλιός τρόπος εργασίας έχει ξεπεραστεί”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Unilever Νέας Ζηλανδίας Νικ Μπανγκς.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν είχε προτείνει τον Μάιο την ιδέα της εβδομάδας των τεσσάρων εργάσιμων ημερών ως τρόπο ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Τότε η Άρντερν είχε ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να έχουν καινοτόμες ιδέες που να ενισχύουν την ευελιξία.

Ο Μπανγκς εξήγησε ότι υπάρχει ήδη μια τάση υπέρ μιας εργάσιμης εβδομάδας μικρότερης διάρκειας, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς την κουλτούρα της εργασίας στο γραφείο. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων της, αν τους επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος θα αναλυθούν από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ