today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Δωρεάν εξετάσεις HIV από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν και ανώνυμα εξέταση για HIV, μπορούν να πραγματοποιούν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Αθήνας, στα Δημοτικά Ιατρεία. Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων προσφέρει, με την βοήθεια άρτια εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, ανώνυμα και εμπιστευτικά, δωρεάν εξέταση για τον HIV/AIDS, χωρίς ραντεβού, με άμεσο αποτέλεσμα σε 1 λεπτό, σε όλα τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης.

Παράλληλα και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, έχει παραχθεί ενημερωτικό υλικό που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους/ες να ενημερωθούν με τρόπο φιλικό, γύρω από τον HIV και το AIDS. Τα έντυπα του προγράμματος επικοινωνούν σε έξι γλώσσες ( λληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Φαρσί και Ουρντού).

Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας AIDS, ο Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Ομόνοιας με κόκκινο χρώμα, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για εξοικείωση, όλων μας με την εξέταση για τον HIV, αλλά και ότι οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS δικαιούνται να απολαμβάνουν ισότιμη κοινωνική μεταχείριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ