today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Τα τεστ επιτέλους δείχνουν μείωση του δείκτη θετικότητας

Η επιτροπή θα εξετάσει τη μικρή άρση μέτρων

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «οι επιδημιολογικές καμπύλες προβλέπουν πως την ουσιαστική πίεση -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα τη δούμε να μειώνεται στο τέλος αυτής ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας».

Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά στην Ευρώπη καθώς τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν» τόνισε.

«Απαράδεκτα και κακόβουλα», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα δημοσιεύματα για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτω. «Ένα και μόνο σύστημα καταγραφής ασθενών με covid υπάρχει», είπε, επισημαίνοντας ότι «καθημερινά τα δημόσια και ιδιωτικά καταχωρούν σε ένα και μοναδικό μητρώο τα αποτελέσματα των τεστ covid. Καθημερινά αναλύονται τα στοιχεία και στις 6 το απόγευμα έχω την ανακοίνωση των στοιχείων».

«Να τηρούμε τα μέτρα, όχι λόγω του φόβου των προστίμων, αλλά γιατί έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές» ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε χαρακτηρίζοντας «παντελώς άδικα και παντελώς αβάσιμα» τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν διπλές καταγραφές, ούτε προβλήματα.

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους μας σοβαρότητα» είπε και πρόσθεσε: «Όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συνεχίζουμε τη μάχη».

Aπό την πλευρά της , η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι στην Αττική καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 213. «Είναι σαφές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας», είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «τα τεστ επιτέλους δείχνουν μείωση του δείκτη θετικότητας» και συνέχισε λέγοντας πως «οι συναθροίσεις δείχνουν ασέβεια προς την δημόσια υγεία, προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και στους πολίτες που τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα».

«Η παρεϊστικη ζωή που όλοι από εμάς έχουμε συνηθίσει είναι εκτός πραγματικότητας», δήλωσε εμφατικά και συμπλήρωσε ότι  «στόχος μας είναι να παραμείνουμε υγιείς σε μια άλλη κανονικότητα».

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» είπε και σημείωσε ότι η επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα για να εισηγηθεί κάποια πιθανή μικρή άρση των περιοριστικών μέτρων, επισημαίνοντας ότι «βασικές παράμετροι είναι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η πίεση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία άντεξαν και κάλεσε τους πολίτες να μην αποφεύγουν τα νοσοκομεία για άλλες ασθένειες πλην του Covid.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.044 διασωληνωμένοι – 85 νεκροί και 600 διασωληνωμένοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ