today-is-a-good-day
19 C
Athens

ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από S&P με σταθερές προοπτικές

Στην αναβάθμιση της εταιρικής πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ κατά δύο βαθμίδες σε “Β”, από “CCC+”, προχώρησε η Standard & Poor’s.

Η κίνηση οδηγεί σε συνολική αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ σε Β από Β-.

Σύμφωνα με την S&P, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο εταιρικό αξιόχρεο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανατοποθέτησης της Επιχείρησης και η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς ενέργειας έχουν αλλάξει την ανταγωνιστική της θέση και έχουν μειώσει τις προηγούμενες ανησυχίες για τη ρευστότητά της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση της S&P ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της, με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ να στρέψει το παραγωγικό της μείγμα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (C02) ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η S&P, αναμένει σημαντική αύξηση στα EBITDA και βελτίωση στα πιστωτικά μεγέθη, τα οποία υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη κερδοφορία, καθώς η ΔΕΗ επισπεύδει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της και αλλάζει την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά λιανικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ