today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Προσβλέπουμε στη συνεργασία των Ελληνοαμερικανών βουλευτών με τη ΔΣΟ

«Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου κυριαρχεί η γεωπολιτική αστάθεια, ενώ αναθεωρητικές δυνάμεις έχουν επιδοθεί σε μια άκρως επιθετική εξωτερική πολιτική, οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλε στους εκλεγέντες Ελληνοαμερικανούς βουλευτές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

 

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό προσδοκούμε και από τους πολλούς Ελληνοαμερικανούς βουλευτές, παλαιότερους και νεοεκλεγέντες, πως θα συμβάλλουν και με τη νέα αμερικανική διοίκηση του Τζο Μπάιντεν -που έχει δημόσια τοποθετηθεί για τα δικαιώματα των Ορθοδόξων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου- στην υποστήριξη των θέσεων μας για σταθερότητα με ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να υπάρξουν πολλά σημεία επαφής και συνεργασίας της ΔΣΟ με τους Αμερικανούς βουλευτές, ιδίως στο πεδίο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εξάλειψης της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και της υπεράσπισης των απειλούμενων Χριστιανών στην πολύπαθη Μέση Ανατολή».

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στις επιστολές του, αφού συγχαίρει του βουλευτές για την εκλογή τους, υπογραμμίζει ότι η ΔΣΟ είναι πολιτική οργάνωση που μετρά ήδη 27 χρόνια δράσης και συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της Κοινοβούλια, ομάδες βουλευτών και μεμονωμένες προσωπικότητες από 25 χώρες με παρουσία Ορθοδόξων, και επισημαίνει ότι «με χαρά αναμένουμε τη συνεργασία μαζί σας και την συμβολή σας στις δραστηριότητες της ΔΣΟ».

 

Αποδέκτες των επιστολών του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ είναι οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές στo Κογκρέσο: κ. John Sarbanes, Μέριλαντ, κ. Gus Bilirakis, Φλόριντα, κ. Charlie Crist, Φλόριντα, κα Dina Titus, Νεβάδα, κ. Chris Pappas, Νιού Χαμσάιρ, κα Nicole Malliotakis, Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ