today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Η τεχνητή πόλωση της Αριστεράς και η ψυχραιμία της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μπει στο παιχνίδι της τεχνητής όξυνσης και του φανατισμού, που συστηματικά καλλιεργούν τις τελευταίες ημέρες, τα κόμματα της αριστεράς τα οποία στήνουν «οδοφράγματα» με κάθε ευκαιρία στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτό διαμηνύει το Μαξίμου, με αφορμή: τα σχέδια και τις απειλές για νέες πορείες από το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της αυριανής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Του Κώστα Πασίση

Το συγκρουσιακό κλίμα που παρατηρείται στη Βουλή, ενόψει της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού. Και το δήθεν …μέιζον θέμα με την προκαταρκτική για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη, αναφορικά με τη πορεία στο Πολυτεχνείο.

Ένα  τυπικό ζήτημα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο σχεδόν ως πολιτική «βόμβα», ύστερα από σχετική αναφορά του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο έμπειρος δικηγόρος γνώριζε εκ των προτέρων τη διαδρομή προς τη Βουλή που θα είχε η αναφορά του καθώς ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνείας και ενήργησε τα προσήκοντα.

Στην περίπτωση της πορείας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα κινηθεί όπως στο  Πολυτεχνείο που η διαδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω κορωνοιού και της γνωστής απαγόρευσης.

Ο Περισσός «εκνευρίστηκε» που δεν πήρε «φύλλο πορείας» και έκτοτε βρίσκεται σε κόντρα με την κυβέρνηση.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πολιτικό επίπεδο καθώς οι απειλές για νέες διαδηλώσεις στους δρόμους, κρύβουν την απόφαση του ΚΚΕ και της …ουράς του, του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜεΡΑ25, για «βεντέτα» με την κυβέρνηση, σε «λημέρια» που η Αριστερά φημίζεται για τις «περγαμηνές» της.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για να περιορίσει την εξάπλωση του covid. Όσοι αντιδρούν δεν κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά στην κοινωνία, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της», σχολίασε με δηκτικό τρόπο υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, τα …νέα για τις πορείες στους δρόμους.

Ετοιμασίες «πολέμου» γίνονται και για τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού. Ηδη, η Κουμουνδούρου έδωσε μια πρόγευση της τακτικής της από την πρώτη κιόλας ημέρα, όταν «παραποίησε» την πραγματικότητα αναφορικά με την υποτιθέμενη μείωση των κονδυλίων για την υγεία το 2021.

Κανένας στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, για τη δημόσια υγεία, δεν …θυμάται ότι επι διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς, είχε εγκαταλειφθεί στη «μαύρη» μοίρα της, ενώ αντίθετα από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα  η δαπάνη στην Ελλάδα έχει υπερ-τριπλασιαστεί. Όπερ  μεταφράζεται σε αύξηση κατά 788 εκατ. ευρώ το 2020, σε σύγκριση  με το 2019.

«Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα», είναι το «μότο» της κυβέρνησης στην εκστρατεία των fake news, που επιδίδεται με αξιοπρόσεκτη επιμονή τους τελευταίους μήνες η Κουμουνδούρου.

Το Μαξίμου ετοιμάζεται για την κοινοβουλευτική μάχη και όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την αντιπολίτευση στον «κατήφορο» της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρμαχος του πολιτικού πολιτισμού και αυτή την τακτική θα ακολουθήσει και στη Βουλή και την επόμενη χρονιά.

Όπως εξηγεί, συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτακης θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, ενώ θα αποδομήσει κάθε απόπειρα χάλκευσης της πραγματικότητας.

Επίσης αταλάντευτη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και αυτή θα είναι η «ατζέντα» της επόμενης χρονιάς και κυρίως στη μετα-κορωνοιό εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ