Γ.Βρούτσης: Ατεκμηρίωτη και αντιεπιστημονική πλειοδοσία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για πλειοδοσία άνευ προηγουμένου, ατεκμηρίωτη και αντιεπιστημονική, κατηγόρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ολομέλεια η ψήφιση του νομοσχέδιου εισέρχεται στην τελική ευθεία.

«Είστε εσείς που εξαπατήσατε τους ανέργους και εκείνοι σας γύρισαν την πλάτη. Σήμερα πάλι τους επικαλείστε. Αυτά που λέτε είναι όμως αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις. Κινείστε στη λογική ‘μοιράστε χρήματα παντού’. Μια πλειοδοσία άνευ προηγουμένου, ατεκμηρίωτη και αντιεπιστημονική. Είπατε το απίστευτο να αυξήσουμε τους μισθούς για να μειωθεί ή να εξαφανιστεί η ύφεση. Συνειδητοποιείτε τι λέτε; Οι πρωτοετείς φοιτητές πρέπει να αναρωτιούνται πώς υπάρχουν αυτά; Αν γίνονταν αυτά που λέτε, θα έπρεπε να πάρετε και το βραβείο Νόμπελ», είπε υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, κ. Βρούτσης είπε ότι το 2013 θεσπίστηκε ο νόμος για τον υπολογισμό του κατώτερου μισθού και για πρώτη φορά προβλέφθηκε ότι αξιόπιστοι οικονομικοί φορείς – το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ, η ΕΣΥΕ, η ΤτΕ, οι κοινωνικοί εταίροι, θα γνωμοδοτούν για τη δυνατότητα αύξησης, με τεκμηρίωση και ανάλογα με την αντοχή της οικονομίας, διότι «αν αυτή η ισορροπία διαταραχθεί θα υπονομεύσει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι ο πρώτος νόμος που θα άλλαζε ως κυβέρνηση, θα ήταν ο συγκεκριμένος νόμος, ο νόμος Βρούτση για τον κατώτατο μισθό. Και τι έγινε; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούμπησε τον κατώτατο μισθό και ενώ ο νόμος προέβλεπε ότι 1.1.2017 πρέπει να μπει σε λειτουργία και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, δεν τον πείραξαν και το 2019 έρχονται στη Βουλή και με πανηγυρικό τρόπο ανακοινώνουν την εφαρμογή του νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό. Και με βάση αυτόν τον νόμο λειτούργησε ο μηχανισμός και έγινε η αύξηση για τον κατώτατο μισθό. Λίγο ντροπή δεν υπάρχει; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχώς τοποθετημένος στο ψέμα και στην υποκρισία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.