Σκανδαλώδεις οι όροι της κρατικής χρηματοδότησής της Aegean σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι η άλλοτε κραταιά αεροπορική εταιρία Aegean που εκτός των άλλων, έχει να διαχειριστεί την τεράστια  τρύπα 187,1 εκατ. ευρώ που εμφάνισε στον ισολογισμό της κατά το εννεάμηνο 2020, αλλά και τις επικρίσεις μερίδας της αντιπολίτευσης η οποία βλέπει σκάνδαλο πίσω από τη γενναιόδωρη κρατική ενίσχυση που εξασφάλισε από τους Έλληνες φορολογούμενους.

“Φαίνεται για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση για εκεί όπου θέλει, μια χαρά βρίσκει και μάλιστα με γενναίες ενισχύσεις, μη επιστρεπτέες και με σκανδαλώδεις όρους” σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25 Μιχ. Κριθαρίδης, και προσθέτει ότι «μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν το Δημόσιο να λάβει μετοχές για αυτή τη γενναία του συνεισφορά, παρά μόνο δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση μετοχών».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι «τόσο σκανδαλώδης είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, από την μία για την παρασιτική ολιγαρχία δίχως σύνορα, η οποία αντιμετωπίζεται με ευνοϊκούς και εξαιρετικά γενναιόδωρους όρους και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, οι μικρομεσαίοι και οι πιο αδύναμοι, που κάθε άλλο παρά αντίστοιχη στήριξη έχουν δει».

Βέβαια, σημειώνει, «όλα αυτά είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και για μία ακόμα φορά αναδεικνύονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην ενίσχυση συγκεκριμένων ιδιωτών έναντι των δημοσίων ΜΜΜ, του δημοσίου συστήματος υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης κ.ο.κ».

Αντίστοιχες σφοδρές επικρίσεις για την ενίσχυση της Εταιρίας Aegean από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διαπιστώνονται και στα social media με δεκάδες πολίτες να ζητούν από την κυβέρνηση να προτιμήσει τη χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και των μη προνομιούχων μικρών και μεσαίων εταιριών που είναι αδύνατον να επιβιώσουν και οδηγούνται στο κλείσιμο και την εξαφάνιση.