today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

H βετεράνος διπλωμάτης Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στη θέση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η επιλογή του νεοεκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φθίνουσα επιρροή ηγεσίας της Ουάσινγκτον στον διεθνή οργανισμό, υπό την απειλή μιας πιο επιθετικής Κίνας, όπως δήλωσαν χθες, διπλωμάτες και αναλυτές.

Ο Μπάιντεν επέλεξε για τη θέση αυτή τη βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Αν ο διορισμός της επικυρωθεί από τη Γερουσία, η Τόμας-Γκρίνφιλντ θα διαδεχτεί τις δύο προηγούμενες διπλωματικές εκπροσώπους των ΗΠΑ που διορίστηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τη Νίκι Χέιλι και, αργότερα, την Κέλι Κραφτ. Αμφότερες είχαν μικρή εμπειρία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πριν από το διορισμό τους.

Η Τόμας-Γκρίνφιλντ είναι βετεράνος της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, έχοντας προϋπηρεσία 35 ετών. Έχει υπηρετήσει στις τέσσερις ηπείρους, με μεγαλύτερη εμπειρία στην Αφρική.

«Η μητέρα μου με δίδαξε να ηγούμαι με τη δύναμη της ευγένειας και της συμπόνιας για έναν καλύτερο κόσμο. Είχα αυτό το μάθημα μαζί μου σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στη διπλωματική υπηρεσία — και, αν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα κάνω το ίδιο και ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ» όπως ανέφερε χθες η ίδια, με ανάρτησή της στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ