today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Σήμα εκκίνησης για τη διπλή ανάπλαση

«Σήμα εκκίνησης για τη διπλή ανάπλαση» αποτελεί η υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Ένα μνημόνιο συναντίληψης που αφορά τόσο στο έργο κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στον Βοτανικού, αλλά και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Εκεί που σήμερα βρίσκεται το κλειστό γήπεδο του Παναθηναϊκού «Παύλος Γιαννακόπουλος, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα δημιουργηθεί «ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων, αθλητικό μουσείο του Παναθηναϊκού, εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης και υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων στάθμευσης.

Το σχετικό μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν η Κυβέρνηση, ο Δήμος Αθηναίων, το Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς).

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε σχετικά: «Η Αθήνα, βήμα βήμα, κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος. Έργα πνοής και ανάπτυξης για την πόλη, που παραμένουν εδώ και δεκαετίες στα συρτάρια, μπαίνουν σε τροχιά δημιουργίας και ολοκλήρωσης. Ήταν στρατηγική απόφασή μας, η Διπλή Ανάπλαση να γίνει πραγματικότητα. Δεσμευτήκαμε, μελετήσαμε, συνεργαστήκαμε, διαβουλευτήκαμε και σήμερα δίνουμε το σήμα εκκίνησης για μία σειρά από έργα που δημιουργούν νέα δεδομένα για την πρωτεύουσα. Τη Διπλή Ανάπλαση την περιμένουν, εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο η οικογένειά του Παναθηναϊκού, αλλά και όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι. Άκουσαν λόγια, άκουσαν υποσχέσεις και πολλές θεωρίες. Το μεγάλο στοίχημα όμως αυτής της δημοτικής αρχής, είναι να περάσει ολόκληρη η πόλη από τη θεωρία στην πράξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γεωργιάδη, στον κύριο Μαλακατέ, τον κύριο Αλαφούζο, τον κύριο Ψάλτη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρο Τσιατσιάμη και όλη την ομάδα που εργάστηκε τους τελευταίους 14 μήνες. Όπως επίσης στον κύριο Πατούλη, στον κύριο Γεραπετρίτη, και κυρίως στον Πρωθυπουργό για την ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ