today-is-a-good-day
17 C
Athens

Κ.Ζέρβας-Πολυτεχνείο: Γευόμαστε τους καρπούς των αγώνων τους, θα φανούμε αντάξιοί τους

Τη δύναμη που αντλούν οι νέες γενιές από τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου και το χρέος να φανούν αντάξιές τους στους αγώνες για δημοκρατία και ευημερία, τόνισε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καταθέτοντας στεφάνι στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

«Στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, στη Νομική Θεσσαλονίκης, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες, πριν από 47 χρόνια, Έλληνες νεολαίοι και φοιτητές, ξεκίνησαν ένα αγώνα, ο οποίος λίγους μήνες μετά θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τους καρπούς αυτών των αγώνων γευόμαστε σήμερα όλοι οι Έλληνες. Αλλά σε συνθήκες δύσκολες, σε ώρες κρίσιμες», είπε ο δήμαρχος.

«Παίρνουμε, από τη γενναιότητα και από την αποφασιστικότητά τους δύναμη και οι δικές μας γενιές θα φροντίσουν να φανούν αντάξιοί τους και να διατηρήσουν στη χώρα μας όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν, τη δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Εκείνες τις στιγμές του αγώνα θυμήθηκε και περιέγραψε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής, που ήταν παρών στην κατάληψη και την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ