today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η Pfizer θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κατοχυρώσει το εμβόλιό της στη Ρωσία

Η εταιρεία Pfizer θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κατοχυρώσει το εμβόλιο BNT162b2, που ανέπτυξε από κοινού με την γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Biontech κατά της Covid-19, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό «αφότου έχει στην διάθεση της τα αναγκαία στοιχεία των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών», διευκρίνισε το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Νωρίτερα ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας της Ρωσίας, Αλεξέι Κουζνετσόφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα εξετάσει τα έγγραφα της εταιρείας Pfizer για την κατοχύρωση του εμβολίου «με βάση την προκαθορισμένη διαδικασία εφόσον τα λάβουμε».

Οι εταιρείες Biontech και Pfizer έχουν ανακοινώσει ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν είναι αποτελεσματικό κατά 90% και πλέον και ότι θα κατοχυρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Οι εταιρείες ολοκλήρωσαν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και ανακοίνωσαν ότι έως τα τέλη του 2020 είναι έτοιμες να παράγουν περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, ενώ το 2021 περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ