today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σ.Τσιτσιπάς για ATP Finals: Ο Ναδάλ είναι το φαβορί

Ευγνώμων που για μια ακόμη φορά ανήκει στους 8 καλύτερους και θα συμμετάσχει στο ATP Finals εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον όμιλο τους Ναδάλ, Ρούμπλεφ και Τιμ, με τον όμιλο να είναι ιδιαίτερα ανοιχτός:

«Είναι συναρπαστικό που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Είναι σαν ένα σημείο συνάντησης για όσους έχουν μια πολύ καλή σεζόν. Είναι μια γιορτή και μια επιβράβευση της αφοσίωσης που έχουν στο άθλημα. Νιώθω προνομιούχος που είμαι μέρος αυτού του τουρνουά. Είμαι ευγνώμων που ανήκω στους “8” καλύτερους και είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Αν τα καταφέρω θα είναι το καλύτερο πράγμα που θα έχει συμβεί φέτος αλλά σίγουρα θα πρέπει να το προσεγγίσω βήμα-βήμα, κάθε ματς διαφορετικά» τόνισε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

Για τον Ναδάλ: «Ο Ράφα είναι από τους μεγαλύτερους μαχητές, από τα σπουδαιότερα ονόματα στο άθλημά μας και είναι ευκαιρία για μένα να τον συναντήσω στον όμιλο και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να προσπαθήσω να τον κερδίσω. Είναι το φαβορί, όλοι το ξέρουμε αυτό. Έχει περισσότερα χρόνια στο tour και παίζει εξαιρετικό τένις.Όμως, είμαι πιο νέος από αυτόν και δεν έχω την εμπειρία του. Οπότε, κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω, νιώθω ότι έχω την ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αξίζω και ότι μπορώ να βρω τον τρόπο να τον κερδίσω».

Για τους Τιμ και Ρούμπλεφ: «Ξέρω πολλά χρόνια τον Ντόμινικ. Είμαστε καλοί φίλοι, μέσα και έξω από το court. Έχει συνεισφέρει στην επιτυχία μου και με εμπνέει με διάφορους τρόπους.

Ο Άντρει είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, παίζοντας πολλούς τελικούς και έχοντας κερδίσει πολλούς τίτλους. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι σε πολύ καλή φόρμα και είναι έτοιμος και πνευματικά για την πρώτη του εμφάνιση.

Όλοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτό το τουρνουά. Όλοι μας ανεβάζουμε το επίπεδο του τένις. Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό σόου»

Για τον τραυματισμό του: «Μετά το Paris Masters, έμεινα στο Παρίσι για μια εβδομάδα για την αποκατάσταση του τραυματισμού. Είμαι πολύ κοντά στο 100%. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίξω με λιγότερο πόνο και περισσότερη ελευθερία. Ο τραυματισμός με επηρέασε και πνευματικά. Δεν ήμουν σίγουρος αν έκανα καλά που έπαιζα τένις. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα απ’ οτι ένιωθα στη Βιέννη. Ελπίζω το πόδι μου να μείνει έτσι»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ