today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων τη ευρωζώνης. Παρά τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίων και τη διαφαινόμενη οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ, η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομική δραστηριότητα ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας εντείνεται.

Οι πρόεδροι της Fed, της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας κατά τη χθεσινή συμμετοχή τους σε εκδήλωση της ΕΚΤ ανέφεραν ότι η ανάπτυξη εμβολίου είναι ενθαρρυντική, ωστόσο εξέφρασαν ανησυχίες για τον βαθμό που θα μπορούσε να τερματίσει τις προκλήσεις στην οικονομία. Ο πρόεδρος της Fed J. Powell τόνισε ότι

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 201 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 126 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,75% έναντι -0,54% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,29%.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1824 δολ. από το επίπεδο των 1,1808 δολ. που άνοιξε η αγορά. Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τη βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1815 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ