today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Άλλη μια στείρα αντιπαράθεση στη Βουλή

Με μια παρατήρηση ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την πανδημία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέροντας ότι δεν είναι ευγενικό, την ώρα που μιλάει κάποιος πολιτικός αρχηγός, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να αποχωρούν. «Έχω πάει σε τρία κοινοβούλια του εξωτερικού και είδα ότι εκεί οι αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί κάθονται και ακούνε τις ομιλίες». Αν δεν το κάνουν, είπε, προσβάλουν τους ψηφοφόρους των κομμάτων αυτών.

Ευχαριστώντας – στη συνέχεια – τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, «γιατί αυτοί εργάζονται για το καλό όλων μας», ο κ. Βελόπουλος σημείωσε πως η σημερινή συζήτηση εξελίσσεται σε μια στείρα αντιπαράθεση γιατί δεν ακούγονται ουσιαστικές προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις» όπως εξήγησε.

«Κύριε πρωθυπουργέ μας ζητήσατε σήμερα να σας πούμε αν θέλουμε ή όχι lockdown. Είναι ψευτοδίλλημα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να ζητάς από τα πολιτικά κόμματα, αν θέλουν lockdown όταν στην διαδρομή μέχρι το lockdown δεν μας ακούσατε ποτέ».

Κατηγόρησε επίσης των πρωθυπουργό ότι «δεν ακούει κανέναν» και σημείωσε πως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είμαστε έτοιμοι να αντικρούσουμε το δεύτερο κύμα, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας.

Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «να κουνά το δάχτυλο» τώρα, όταν «πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα» ως κυβέρνηση.

Και όταν κουνάμε το δάκτυλο σε έναν πρωθυπουργό, πρέπει να έχουμε και τις δικές μας προτάσεις, συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι στην δευτερολογία του θα καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ