today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Folli Follie: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αρνήθηκε την έξοδο από τη φυλακή στον Τζ.Κουτσολιούτσο

Αρνητική απάντηση έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του γιου τού ιδρυτή της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων για την υπόθεση των ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος για να πετυχαίνει καλή χρηματιστηριακή θέση. Το Συμβούλιο ευθυγραμμίστηκε με την εισήγηση της εισαγγελέα Κατερίνας Τσιρώνη που έκρινε πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του κ. Κουτσολιούτσου.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο τρεις βδομάδες μετά την προφυλάκισή του, η οποία αποφασίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια ανακρίτρια και τον εισαγγελέα με κύρια αιτιολογία πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν παραμείνει ελεύθερος. Την ίδια ημέρα κρίθηκε προφυλακιστέος και ο πατέρας του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Στην αίτησή του ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητούσε την αντικατάσταση με περιοριστικούς όρους της κράτησης του, αναφέροντας , ανάμεσα σε άλλα, πως επειδή τελούν υπό δέσμευση όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και δεν βρίσκεται στη διοίκηση της εταιρίας, που πλέον έχει διορισμένη διοίκηση, δεν προκύπτει καμία δυνατότητα για διάπραξη νέων αδικημάτων .

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που χειρίζεται η 35η Ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018 .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ