today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου – Συναντήσεις με Κ.Σακελλαροπούλου και Κ.Μητσοτάκη

Επίσημη, διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12:00 μ.μ., ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Στις 20:00,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Υποδέχτηκα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi. Μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τους ισχυρούς δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» έγραψε αμέσως μετά την υποδοχή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ν. Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ