today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Το νέο Peugeot e-208 συμβάλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Η Peugeot, διαθέτει στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων της, το superman e-208. Το νέο Peugeot e-208, φέρει ηλεκτρικό κινητήρα, με τα εξής χαρακτηριστικά: Απόδοση 100 KW (136 ίπποι) και 26,4 χλγμ. ροπής (διαθέσιμα από 0 χλμ./ώρα) για άμεση απόκριση. Αθόρυβος κινητήρας, μηδενικοί κραδασμοί. Απεικόνιση της ροής και της κατανάλωσης ή της ανάκτησης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο στην κεντρική οθόνη.

Προσφέρει τρεις επιλογές οδήγησης: Eco, για βέλτιστη αυτονομία. Normal, για ιδανικό επίπεδο άνεσης στην καθημερινή χρήση. Sport, προτεραιότητα στις επιδόσεις και στη σπορ αίσθηση, με μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής (0 – 100 χλμ./ώρα σε 8,1΄΄).

Στη λειτουργία του συστήματος πέδησης περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων:

• Επιλογή Drive (“D”), η πέδηση είναι συμβατική, για οδήγηση παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ.

• Επιλογή Brake (“B”), η ανάκτηση ενέργειας επιτυγχάνεται και κατά την επιβράδυνση, αμέσως μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι.

Εξοπλίζεται με μία μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 50kWh η οποία εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 340 χλμ., (WLTP). Συνδεδεμένο με το σύστημα ψύξης του χώρου των επιβατών, το σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας της μπαταρίας, εξασφαλίζει ταχύτατη επαναφόρτιση, βελτιστοποιημένη αυτονομία και αυξημένη διάρκεια ζωής. Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Υπάρχουν τρεις επιλογές φόρτισης: Μέσω μίας ενισχυμένης πρίζας πλήρης φόρτιση σε 15 ώρες. Μέσω ενός Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 5 λεπτά από τριφασική παροχή 11kW (με τον τριφασικό on-board φορτιστή των 11 kW), ή σε 7 ώρες και 30 λεπτά από μονοφασική παροχή 7,4kW (με τον μονοφασικό on-board φορτιστή των 7,4 kW). Μέσω ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC 100 kW, το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Το νέο Peugeot e-208, αναγνωρίζεται από ορισμένες χαρακτηριστικές εξωτερικές λεπτομέρειες:

• Μάσκα με μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο και 3D στοιχεία στο χρώμα του αμαξώματος.

• Ιριδίζον σήμα λιονταριού στη μάσκα, με απόχρωση που εναλλάσσεται από πράσινο σε μπλε ανάλογα με την οπτική γωνία.

• Σήμα “e-208 ” στην πίσω πόρτα και σήμα “e” στην πίσω κολώνα.

• Μαύρη γυαλιστερή επένδυση στα φρύδια των φτερών.

Διαθέσιμο σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού: Active, Active Plus, Allure, GT Line και GT.

Εσωτερικός σχεδιασμός

Εφοδιάζεται με το νέας γενιάς i-Cockpit. Προσφέρει την ίδια εργονομική δομή 3 επιπέδων, όπως και τα άλλα μοντέλα της γκάμας:

– Όραση: Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο τρισδιάστατος πίνακας οργάνων στο 3D i-Cockpit εμφανίζει πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ανάλογα με την έκδοση. Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό και πάνω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου, βρίσκεται η οθόνη αφής των 7 ή 10 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση).

– Αφή: Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ευχάριστα στην αφή, ενώ τα χειριστήρια και οι διακόπτες είναι έξυπνα τοποθετημένα. Το μικρών διαστάσεων τιμόνι προέρχεται από τα μοντέλα ανώτερων κατηγοριών. Ο μοχλός του αυτόματου κιβωτίου είναι εργονομικός και εύκολος στη χρήση του.

– Σώμα: Η καμπίνα έχει τη μορφή ενός cockpit που περιβάλλει τους επιβάτες. Τα καθίσματα είναι άνετα και πολύ εύκολα στο χειρισμό τους.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις αναλογίες και τη διάταξη των χώρων αποθήκευσης. Εκτός από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχουν 3 αποθηκευτικοί χώροι κατά μήκος της καμπίνας (ανάλογα με την έκδοση): Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Μία εύκολα προσβάσιμη θήκη μπροστά από το λεβιέ των ταχυτήτων. Ένας έξυπνος κρυφός αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα που χρησιμοποιείται για την επαγωγική φόρτιση του smartphone. Το κάλυμμα του πίσω χώρου έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να τοποθετηθεί εκεί ένα smartphone.

Συνεχώς δικτυωμένο

Τα smartphones αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και για αυτό η νέα λειτουργία Mirror Screen, είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto. Ένα σημείο επαγωγικής φόρτισης υπάρχει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα και διαθέτει μέχρι και τέσσερις θύρες USB (συμπεριλαμβανόμενης και μίας τύπου C) ανάλογα με την έκδοση.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 29.900 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ