Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος μετακίνησης νεοσυλλέκτων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΠΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής ‘Αμυνας και Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με το κόστος μετακίνησης νεοσυλλέκτων κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του τομεάρχη και του αναπλ. τομεάρχη Εθνικής ‘Αμυνας, Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα, καθώς και του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Παππά.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «νεοσύλλεκτος που παρουσιάζεται στο στρατό ξηράς, έλαβε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού κάρτα επιβίβασης για τραίνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ένδειξη οικονομική θέση. Όταν έφτασε στο σταθμό για να πάρει το τραίνο με προορισμό τη μονάδα του, ενημερώθηκε ότι έχει καταργηθεί η ευνοϊκή ρύθμιση οικονομικής θέσης εδώ και τρεις μήνες και όσοι έχουν αντίστοιχη κάρτα, οφείλουν πλέον να πληρώνουν το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στο εισιτήριο που θα εκδώσουν».

«Στη χειρότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα καλούνται οι νέοι που ταξιδεύουν προς μακρινούς προορισμούς για να υπηρετήσουν τη θητεία τους να επιβαρυνθούν άδικα με αυτό το πρόσθετο κόστος», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ρωτούν τους υπουργούς:

«Ισχύει ότι για τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ευνοϊκή ρύθμιση οικονομικής θέσης για τις μετακινήσεις νεοσύλλεκτων έχει καταργηθεί; Προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό τις μονάδες κατάταξής τους ποιες ρυθμίσεις ισχύουν για τις τιμές των εισιτηρίων τους (αεροπορικών, σιδηροδρομικών, ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών);»