today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Π.Πολάκης: Αγνοεί προκλητικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό ανεβάζοντας την παράβασή του στο FB

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ζητώντας την αντικατάσταση του υπουργού υγείας με κάποιο πρόσωπο “κοινής αποδοχής”, ο πρ. Υπουργός υγείας και προσωπικός φίλος του κ. Τσίπρα προέβη σε μια προκλητική και ατυχέστατη κίνηση την οποία έσπευσε να διαφημίσει.

Ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο facebook φωτογραφία του να γλεντά εν μέσω γενικής καραντίνας, σε σπίτι φίλου χωρίς μάσκα, ενώ γνωρίζει ότι απαγορεύεται ρητά.

Ο κ. Πολάκης, θέλοντας να προκαλέσει, τονίζει ότι θα γλεντάει,  αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα”

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες στο γλέντι.

Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει να τον ανέχεται ο κ. Τσίπρας ή θα τον διαγράψει όπως τον συμβουλεύουν πολλοί συνεργάτες του, ενώ το ίδιο ερώτημα απασχολεί πλέον και τον ιατρικό σύλλογο για το παράδειγμα που δίνει ο κ. Πολλάκης εν μέσω δεκάδων θανάτων καθημερινά.

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:

Μάλιστα, ο τέως υπουργός έργαψε: «Σήμερα στα Χανια μετά από δυο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Γιάννη του Κουφαρδακη και της γυναικας του της Κατερινας. “Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει”. Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!».

Ο κ.Πολάκης έκανε και συμπληρωματική ανάρτηση ως υστερόγραφο στην αρχική του ενημερώνοντας πως έχει κάνει τεστ και έχει βγει αρνητικός. Συγκεκριμένα γράφει:

“ΥΓ .Επειδη ειδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχατου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτακη για την πανδημία ,ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιο με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς)
ΑΝΤΕ τσογλανια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!”

Όμως ακόμα και με αρνητικό τεστ υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο του lockdown δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια και πως όλες οι μετακινήσεις είναι κατ’ εξαίρεση και μόνο για συγκεκριμένους λόγους (παροχή βοήθειας σε ανήμπορο, μεταφορά παιδιών σε σχολείο, εργασία κ.λπ.). Και προφανώς δεν εμπίπτει το γλέντι σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις.

ΝΔ: Παρακινεί πολίτες να παρανομούν, να τον διαγράψει τώρα ο Τσίπρας

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητεί από τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν.
Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ