today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Ζ.Μπολσονάρου θα συγχαρεί «τον υποψήφιο που θα εκλεγεί»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, θα συγχαρεί “εν ευθέτω χρόνω” τον υποψήφιο “που θα εκλεγεί” πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός του Χάμιλτον Μουράο, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπολσονάρου είναι ένας από τους ελάχιστους ηγέτες μεγάλης χώρας που δεν έχει συγχαρεί τον εκλεγμένο πρόεδρο, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου επί του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του και το επιτελείο του έχει αυξήσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη.

“Πιστεύω ότι ο πρόεδρος (Μπολσονάρου) περιμένει το τέλος αυτού του αδιεξόδου, της συζήτησης για τις κλεμμένες ψήφους (…) πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση”, δήλωσε ο στρατηγός Μουράο.

“Είναι προφανές ότι εν ευθέτω χρόνο θα συγχαρεί όποιον εκλεγεί”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος κατά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο, στην Μπραζίλια.

Η Βραζιλία του Μπολσονάρου ακολουθεί έτσι βήματα χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό, οι οποίες απέφυγαν στην παρούσα φάση να συγχαρούν τον Τζο Μπάιντεν.

“Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα τα εκκρεμή θέματα θα επιλυθούν, ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό, προετοιμαζόμαστε για τη νέα σχέση που θα πρέπει να δημιουργηθεί” με την Ουάσινγκτον, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας.

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι πλήγμα για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου που συχνά αποκαλείται ο “Τραμπ των τροπικών”, ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος αφότου υποστήριξε μέχρι το τέλος τον απερχόμενο πρόεδρο, το πρότυπό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ