today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Η Πενσιλβάνια του χάρισε τη νίκη

Οι Αμερικανοί εξέλεξαν  τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως τον 46ο πρόεδρό των ΗΠΑ, επιλέγοντας την πλευρά που επέδειξε ηρεμία και δεσμεύθηκε για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα τους, αλλά και για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η εκλογή του βάζει τέλος στην ταραχώδη περίοδο, που ένοικος του Λευκού Οίκου ήταν ο Ντόνταλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN, o εκπρόσωπος των δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν καταγράφει ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά στην κρίσιμη περιφέρεια της Πενσιλβάνια.

Ο Μπάιντεν στη συγκεκριμένη περιφέρεια, που είναι και η γενέτειρά του, εξασφαλίζει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι θα είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς κλείνει τα 78 στα τέλη του Νοεμβρίου, ενώ αναλαμβάνει καθήκοντα τον Ιανουάριο εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών, τη στιγμή που η Αμερική βιώνει παράλληλα το φαινόμενο της ρατσιστικής, αστυνομικής βίας.

Eπίσης, θα κληθεί να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο… να επανενώσει τους Αμερικανούς, αντιμετωπίζοντας την απογοήτευσή τους για τους πολιτικούς, γεγονός που είχε οδηγήσει τον Τραμπ στη νίκη πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο ίδιος έχει εγγυηθεί ότι αφενός θα αποκαταστήσει την «ψυχή» της Αμερικής, η οποία -όπως λέει- διακυβεύτηκε από τη διχαστική προσέγγιση του Τραμπ κι αφετέρου θα δώσει πίσω στην Ουάσιγκτον την θέση που πάντα είχε, στην εξωτερική πολιτική.

 

SourceCNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ