today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Καιρός: Βροχές σε αρκετές περιοχές και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα, κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παρουσιάσουν εμμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων.

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά μεταβαλλόμενοι, τοπικά έως 4-5 μποφόρ. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν από ανατολικές (στα βόρεια από βορειοδυτικές) διευθύνσεις, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και κυρίως τη Ρόδο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ