today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Γ.Βαρουφάκης: Καλεί την κυβέρνηση «να υποταχθεί στην κοινή λογική»

O γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμα φορά το υπουργείο Πολιτισμού και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει την κοινή λογική και αγνοεί τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας», αναφερόμενος στη διαχείριση των αρχαίων του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, με τη στάση της, καταφέρνει να καθυστερεί την ολοκλήρωση και παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης, επιφέρει επιπλέον κόστος για το ελληνικό Δημόσιο και επιπλέον κέρδη για τον εργολάβο και παρατείνει την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. «Και το χειρότερο; προσθέτει, ανάμεσα σε δύο επιλογές προκρίνει αυτή που ζημιώνει τις αρχαιότητες.

Ωστόσο, ο βουλευτής τονίζει ότι «αντί της συνέχισης των εργασιών με διατήρηση των αρχαιοτήτων in situ, επιλογή ρεαλιστική και ασφαλή, το υπουργείο Πολιτισμού προκρίνει την απόσπαση και απομάκρυνση των αρχαιοτήτων θέτοντάς τες σε κίνδυνο, επιλογή ριψοκίνδυνη, αντιεπιστημονική και ζημιογόνα».

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα της επιστημονικής κοινότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και των συλλογικοτήτων, που περισσότερο από έναν χρόνο τώρα αγωνίζονται για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος και καλεί την κυβέρνηση «να υποταχθεί στην κοινή λογική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ