today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ηγετική δήλωση με ενωτικό μήνυμα του Τζο Μπάιντεν λίγο πριν την επικύρωση του αποτελέσματος

Πεπεισμένος ότι θα είναι νικητής όταν τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν σε μήνυμά του το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό.

«Μπορεί να έκανα προεκλογική εκστρατεία ως Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω ως Αμερικανός» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως «θα φροντίσω και εκείνους που με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν», ενώ έστειλε εμμέσως μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Δεν θα εκφοβιστούμε, δεν θα παραδοθούμε».

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για ιστορική ημέρα, τονίζοντας το πολίτευμα των ΗΠΑ είναι «από το λαό για το λαό» και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρόεδρος.

«Και η τελευταία ψήφος θα μετρήσει, κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τη Δημοκρατία» τόνισε.

Μίλησε για μία μεγάλη εκλογική νύχτα, αλλά τόνισε ότι πλέον είναι καθαρό ότι «κερδίζουμε πολιτείες που εξασφαλίζουν 270 εκλέκτορες».

«Όταν τελειώσει η καταμέτρηση πιστεύω ότι θα είμαι νικητής» τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, σημειώνοντας ότι στο Ουισκόνσιν προηγείται με 20.000 ψήφους και στο Μίσιγκαν είναι «πολλές χιλιάδες ψήφους μπροστά», λέγοντας μάλιστα ότι θα πάρει την πολιτεία με μεγαλύτερη διαφορά από εκείνη που την πήρε ο Τραμπ το 2016,

«Έχουμε την πλειοψηφία των επιστολικών ψήφων, κερδίσαμε την πλειοψηφ και της λαϊκής ψήφου» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία μας θα αυξηθεί.

«Πήραμε τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο στον παρελθόν» τόνισε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έσπασε το ιστορικό ρεκόρ ψήφων που πέτυχε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ