today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ήρθε η ώρα να τελειώσει η βία της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα. Του Αδ.Γεωργιάδη

Θα εισηγηθώ στο Υπουργικό Συμβούλιο οι παραβάτες επιθέσεων, όπως αυτή στον πρύτανη του ΟΠΑ, να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή

Βλέποντας τη γνωστή φωτογραφία με την ταμπέλα που έβαλαν αυτοί οι κόκκινοι χρυσαυγίτες, οι κόκκινοι φασίστες στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ομολογώ ότι αισθάνθηκα ντροπή: και ως Υπουργός και Βουλευτής αλλά και ως πολίτης.

Του Άδωνι Γεωργιάδη *

Και θέλω να εξάρω την κίνηση ενός γνωστού στελέχους της Εβραϊκής Κοινότητας Ελλάδος, του κυρίου Αριέλ Λεκαδίτη, που είναι ο πρώτος ο οποίος συσχέτισε στο διαδίκτυο την εν λόγω φωτογραφία με την ταμπέλα που έβαζαν οι ναζί στους Εβραίους στη ναζιστική Γερμανία.

Και σωστά προβάλλεται αυτή η εικόνα για να συνειδητοποιήσει η κοινωνία περί τίνος πρόκειται: οργανωμένες συμμορίες, οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες επί σειρά δεκαετιών λυμαίνονται τα πανεπιστήμιά μας, τις πλατείες και τα δημόσια κτίρια.

Αυτές οι συμμορίες, εκμεταλλευόμενες ότι το κράτος που έχει – για να θυμηθούμε το Μαξ Βέμπερ – το μονοπώλιο στη νόμιμη κρατική βία, στο πλαίσιο φυσικά των Νόμων και υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας, δεν ήταν αποφασισμένο για τόσα χρόνια να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, επέβαλαν δια της βίας τη δική τους «νομιμότητα».

Αυτό συνέβη καθώς στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη μεταπολίτευση, επικράτησε, ως συνέπεια της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς, η άποψη πως υπάρχει «καλή» και «κακή» βία. Η βία της άκρας αριστεράς ήταν πάντα «καλή» είτε αφορά τους δολοφόνους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» για τους οποίους είναι χαρακτηριστική η φράση που λεγόταν «ναι, σκότωναν ανθρώπους αλλά το έκαναν για υψηλά ιδανικά» είτε τους «μπαχαλάκηδες» ή οποιονδήποτε άλλον.

Να θυμίσω με την ευκαιρία ότι ο μόνος Πρωθυπουργός που έδωσε εντολή και μπήκαν τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και συνέλαβαν όλους τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι απολύτως σαφής: Η βία της άκρας αριστεράς έχει έρθει η ώρα να τελειώσει στην Ελλάδα και θα τελειώσει επί Κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ξεμπερδέψαμε με την Χρυσή Αυγή, έτσι είμαστε αποφασισμένοι να ξεμπερδέψουμε και με την κόκκινη Χρυσή Αυγή.

Ασφαλώς και το νομικό μας οπλοστάσιο θα πρέπει να γίνει ισχυρότερο ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν αυτά τα αδικήματα να μην αφήνονται ελεύθεροι με τόσο μεγάλη ευκολία. Εγώ θα εισηγηθώ στο Υπουργικό Συμβούλιο πολύ αυστηρούς νόμους, όπως οι παραβάτες να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ποινές θα επιβάλουν τα δικαστήρια.

Συμπερασματικά, το αίσθημα της ντροπής που όλοι αισθανθήκαμε είναι και το καμπανάκι που δεν θα επιτρέψει πια σε κανένα μας να ησυχάσει εάν δεν τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι ένοχοι και εάν δεν σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Διότι μετά απ’ αυτά που έγιναν, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

* Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ