today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Θα γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού στον πληθυσμό του Λίβερπουλ

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει ένα πιλοτικό διαγνωστικό πρόγραμμα μαζικού χαρακτήρα για την COVID-19 αυτή την εβδομάδα στο Λίβερπουλ, προσφέροντας στον καθένα που κατοικεί στην πόλη διαγνωστικά τεστ, είτε έχει είτε δεν έχει συμπτώματα.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μία προσπάθεια εξεύρεσης ενός καλύτερου τρόπου χρήσης των διαγνωστικών τεστ με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των μολύνσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ένα «διεθνώς αναγνωρισμένο» σύστημα διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Ωστόσο η επιστημονική ομάδα της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η επιρροή του συστήματος στον περιορισμό των μολύνσεων ήταν ελάχιστη.

Η Βρετανία έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 στην Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα, αναμένεται να επιβληθεί στην Αγγλία από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στο Λίβερπουλ θα αρχίσει την Παρασκευή με τη χρήση τεστ PCR (με τη χρήση μπατονέτας) που είναι ευρέως διαδεδομένα σήμερα, όπως επίσης και τεστ ταχείας διάγνωσης, χωρίς να απαιτείται εργαστηριακή επεξεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ