today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Η Ρωσία αντιμέτωπη με τη συμφόρηση των νοσοκομείων και την έλλειψη γιατρών

Τα κύρια προβλήματα, που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το σύστημα υγείας σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Ρωσία, είναι η συμφόρηση στα νοσοκομεία και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε την κατάσταση σήμερα η επικεφαλής της διεύθυνσης οργάνωσης έκτακτης ιατρικής βοήθειας και διαχείρισης κινδύνων υγείας του ρωσικού υπουργείου Υγείας Νίνα Κουλικόβα.

Δεδομένων αυτών των προβλημάτων το ρωσικό υπουργείο Υγείας λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να έχει υπό τον έλεγχό του την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ.

«Τα προβλήματα, που έθιξε στην ομιλία της η συνάδελφος μας, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα συστήματα υγείας της πλειονότητας των χωρών του κόσμου. Το υπουργείο Υγείας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει υπό έλεγχο την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Οι βασικοί στόχοι αυτή τη στιγμή συνίστανται στο οι ασθενείς, που χρειάζονται πρόσθετα είδη βοήθειας , για παράδειγμα μαγνητική τομογραφία ή νοσηλεία σε νοσοκομειακές συνθήκες, να μπορούν να την έχουν άμεσα» δήλωσε ο Κουζνετσόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ