today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

“Λουκέτο” στην εστίαση σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές και μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του δεύτερου επιδημικού κύματος στην Ελλάδα που θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα (2/11), καθώς η αύξηση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων είναι πάρα πολύ ανησυχητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης) στο «κόκκινο» (επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου), ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην εστίαση αλλά και γυμναστηρίων, αιθουσών ψυχαγωγίας, σινεμά, θεάτρων και άλλων χώρων δραστηριοτήτων που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Ανοιχτά παραμένουν σχολεία και εμπορικά καταστήματα, παρότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας που ισχύουν σήμερα για τα επίπεδα 3 και 4, θα επεκταθούν σε όλες τις χρωματικές διαβαθμίσεις του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Συγκεκριμένα, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού, εντός και εκτός των κτιρίων, σε όποια περιοχή της χώρας και αν βρεθεί κανείς, χωρίς να εξαιρούνται νομοί με ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στις χαρακτηρισμένες δηλαδή ως “πράσινες” περιοχές στον χάρτη.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, τα οποία θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ