today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Τα διαρκή ατοπήματα του ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού εκτινάσσονται στα ύψη προκαλώντας τρόμο στην κοινωνία και την ίδια στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο η τουρκική επιθετικότητα είναι στο απόγειο της, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε διπλό «ατόπημα», δείχνοντας για άλλη μια φορά το διχαστικό πρόσωπο του αλλά και τον «κενό» αντιπολιτευτικό λόγο του.

Του Κώστα Πασίση

Στελέχη της Κουμουνδούρου σε ένα «κρεσέντο» ανευθυνότητας επιτέθηκαν με σφοδρότητα για άλλη μια φορά κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, με αφορμή την τελευταία δημόσια επανεμφάνιση του.

Ενώ, οι Παππάς και Καρανίκας, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησαν μηνύματα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα που γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, όταν κυριαρχούσε η μισαλλοδοξία και ο εμφύλιος σπαραγμός.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο και γνωρίζοντας τις άδικες επιθέσεις που δέχονται οι λοιμωξιόλογοι καθηγητές της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής και ειδικότερα ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε πλήρη κάλυψη στους «ειδικούς» συνεργάτες του.

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες, είναι απαράδεκτη, τόνισε χαρακτηριστικά΄

Αφορμή για το «ξέσπασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν οι δηλώσεις των Παππά-Γιαννούλη οι οποίοι κατηγόρησαν τον γνωστό  γιατρό ότι με τις δηλώσεις του καλύπτει την κυβέρνηση για τον συνωστισμό στα ΜΜΕ.

Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ξέχασαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι επι 4,5 χρόνια, όσο δηλαδή ήταν στην Εξουσία η πρώτη κυβέρνησης της Αριστεράς, δεν αγόρασε ούτε ένα λεωφορείο.

Αντίθετα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  «Action24», το επόμενο τρίμηνο  στην Αθήνα θα κυκλοφορούν 1500  λεωφορεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κάλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους του, να σταματήσουν να «κτυπούν» τους γιατρούς και να ασκήσουν κριτική στον ίδιο.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλούν οι επιθέσεις στο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος για ένα μεγάλο διάστημα είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η νέα επίθεση στον καθηγητή έγινε γιατί είναι εξαιρετικά δημοφιλής και οι «ινστρούχτορες» της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι από την «καλή εικόνα του» και την υψηλή αποδοχή του, βγαίνει κερδισμένος ο Πρωθυπουργός.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι …αρκετό για να «καεί» εις το πυρ το εξώτερον.

Ο νέος διχασμός

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το γνωστό ανεύθυνο πολιτικό λόγο του.

Αυτή τη φορά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Καρανίκας, πρώην Θεσσαλονικιός σερβιτόρος, αδιόριστος εκπαιδευτικός και μετέπειτα υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού στο Μαξίμου επι Τσίπρα και ο …σοβαρός πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ανέλαβαν εργολαβικά  να επαναφέρουν τις παλαιές διαχωριστικές γραμμές της δεκαετίας του 1940.

Οι αναρτήσεις τους στις 28 Οκτωβρίου, στα social media έβγαλαν ένα απύθμενο πολιτικό μίσος, που στην πραγματικότητα «κατεδαφίζει» εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του δήθεν σοσιαλδημοκρατικού μετασχηματισμού του περιβόητου νέου κόμματος.

Ο κ.Καρανίκας έγραψε ανερυθρίαστα: «Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση». Την ανάρτηση συνόδευσε με μία εικόνα από τη σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

Από κοντά και ο κ. Παππάς ο οποίος ανέφερε στο twitter: “Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται”.

Προφανώς αυτός είναι ο νέος σύγχρονος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ