today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ρωσία: Στο 85% των εμβολιασθέντων με το εμβόλιο Sputnik-V δεν παρατηρούνται παρενέργειες

Ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V δεν προκαλεί παρενέργειες στο 85% των εμβολιασθέντων, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι, που ανέπτυξε το εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι παρενέργειες μπορούν να προκληθούν, αλλά δεν είναι σημαντικές και προβλέπονται πλήρως από τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου. «Οι πιο ‘δυσάρεστες’ παρενέργειες, είναι ο πυρετός που φθάνει έως τους 38 βαθμούς, ο πονοκέφαλος, οι μυαλγίες και το κοκκίνισμα στο σημείο του εμβολιασμού», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

«Τέτοιες παρενέργειες παρατηρούνται περίπου στο 15% των εμβολιασθέντων. Δηλαδή, όσο και αν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος, στο 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζεται καμία παρενέργεια και τίποτα το δυσάρεστο για τους ίδιους, πρόσθεσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ ανακοίνωσε επίσης ότι στην Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V περίπου 19.000 άτομα, εκ των οποίων οι 6.500 έχουν εμβολιασθεί και με τη δεύτερη δόση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ