today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ό.Γεροβασίλη: Ο πρωθυπουργός κρύβεται

Με την πρόταση μομφής λέμε στον ελληνικό λαό δεν μπορείτε να κρύβεστε πια και ότι θα αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο κάνετε πράξη τα πιο εφιαλτικά σενάρια σε βάρος αυτού του λαού, τόνισε – απευθυνόμενη στην κυβέρνηση – η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έφερε το πτωχευτικό νομοσχέδιο την ώρα που φουντώνει η πανδημία και το τουρκικό καθεστώς ξεδιπλώνει την επεκτατική ατζέντα του, ενώ ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν δέχεται να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Υποστήριξε επίσης ότι ούτε και οι βουλευτές της ΝΔ ήρθαν για να στηρίξουν το πτωχευτικό νόμο αλλά “ήρθαν για να αντιπολιτευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-2015 και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα”.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είπε η κα Γεροβασίλη, είναι εν μέσω πανδημίας να ζητά από τους πολίτες λόγω κορονοϊού να μείνουν μέσα, “μην τυχόν και βγουν στο δρόμο ενώ τους πετάτε εσείς στο δρόμο”. Η κυβέρνηση, συνέχισε καταργεί κάθε προστασία και θεσπίζει για πρώτη φορά την πτώχευση των πολιτών, την υφαρπαγή περιουσιών, τη ρευστοποίηση της α’ κατοικίας και τη βίαιη φτωχοποίηση. Αντί να εκπλήσσεστε με την μομφή μας, καταλάβετε πως αυτό που φέρατε σημαίνει πως όποιος βρίσκεται σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, για διάστημα άνω των 6 μηνών και οι οφειλές του υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ, πρέπει να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και θα χάσει και τα έσοδά του μετά την πτώχευση, είπε η κα Γεροβασίλη και κάλεσε τη ΝΔ “να βγείτε από την εικονική σας πραγματικότητα, [..] και να καταλάβετε τις πραγματικές επιπτώσεις των πράξεών σας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ