today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Β.Κεγκέρογλου: Εγκαλούμε τον κ. Τσίπρα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Βασίλης Κεγκέρογλου άνοιξε την παρέμβασή του, με την οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, δίνει ανάσα στην κυβέρνηση για να υπερβεί τα εσωκομματικά του προβλήματα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 50 βουλευτές που απαιτούνται κατέθεσε πρόταση μομφής για έναν μόνο υπουργό. Κύριε Τσίπρα, θα μας εξηγήσετε γιατί εξαιρείτε της μομφής τον κ. Μητσοτάκη και την υπόλοιπη κυβέρνηση του; Τους δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης; Επιλέξατε να τους δώσετε ανάσα ή απλά υπερβαίνετε τα εσωκομματικά σας; Μάλλον και τα δυο «Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό».

Το Κίνημα Αλλαγής μέμφεται συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι εδώ για να αποκαλύψει τα αρνητικά πεπραγμένα της”, είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε αλλαγή πολιτικής αλλά ακολουθεί την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η άρνηση εθνικής συνεννόησης.

“Δεσμευτήκατε για αξιοκρατία, διαφάνεια και αξιολόγηση αλλά επικράτησαν η αδιαφάνεια, οι κομματικές επιλογές. Μιλήσατε για άξιους και άριστους αλλά επιλέγονται οι έμπιστοι και αρεστοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Διαβεβαιώνατε ότι είστε πανέτοιμοι με σχέδιο και αποδείχθηκε ότι βαδίζετε βλέποντας και κάνοντας. Ζητούσατε συνεννόηση αλλά αδιαφορήσατε ακόμα και στις προτάσεις μας από 20 Ιανουαρίου για πρόληψη και προετοιμασία ενόψει πανδημίας”, είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου που κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση διότι απέρριψε το ενδιάμεσο πρόγραμμα που πρότεινε η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία και προχώρησε χωρίς συνεκτικό σχέδιο για αξιοποίηση των πόρων όπως – όπως, ανάλωση πολλών δισεκατομμυρίων, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα.

“Το κυβερνητικό αφήγημα, παρά τον επικοινωνιακό καταιγισμό, σταδιακά απογυμνώνεται. Οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι και όλοι οι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμοι βιώνουν τα αρνητικά αποτελέσματα της αδυναμίας αντιμετώπισης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Συνειδητοποιούν όμως και κάτι σημαντικότερο. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για όλους. Επέλεξε να στηρίξει και να στηριχθεί στους λίγους με αντιστρόφως ανάλογη κατανομή των πόρων. Στους πολλούς, με τις μεγάλες ανάγκες διατίθενται τα λιγότερα και στους λίγους με τις μικρές ανάγκες, τα περισσότερα δισ.”, είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεγκέρογλου παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας επικαλείται την έλλειψη προστασίας της α’ κατοικίας αλλά είναι ο ίδιος που την κατήργησε, δια του κ. Σταθάκη, αρνήθηκε να ψηφίσει τον 3869/10 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που, επί των ημερών του, έγιναν χιλιάδες πλειστηριασμοί, με την συνδρομή των ΜΑΤ για την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών, που είχαν χαρακτηριστεί ως ιδιώνυμο αδίκημα.

“Εγκαλούμε τον κ. Τσίπρα, όπως όλοι οι πολίτες, για την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, εξαιρώντας τον κ. Σταϊκούρα. Μεμφόμαστε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του συνολικά”, είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ