today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Περού-κορωνοϊός: Κάτω από 50 ημερήσιοι θάνατοι, για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες το Περού κατέγραψε λιγότερους από 50 θανάτους λόγω κορονοϊού, καθώς τόσο οι μολύνσεις όσο και ο αριθμός των νεκρών μειώνονται αργά.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 879.876 κρούσματα covid-19, με 2.991 νέες μολύνσεις ανακοινώνονται τις τελευταίες 24 ώρες, όπως και 47 επιπλέον θάνατοι. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στο Περού φτάνει τις 33.984, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Μετά την 1η Ιουλίου, οπότε οι αρχές ήραν το lockdown στη χώρα που διήρκησε περισσότερες από 100 ημέρες, η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αριθμό ρεκόρ 277 θανάτων να καταγράφονται στις 13 Αυγούστου.

Έκτοτε οι αριθμοί σημειώνουν μείωση και τον Οκτώβριο ο μέσος όρος των νεκρών έπεσε στους 69, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

“Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί” ακόμη περισσότερο, διότι “μειώνεται το ποσοστό των μολύνσεων στη χώρα”, σχολίασε ο πρωθυπουργός του Περού Βάλτερ Μάρτος.

“Δεν έχουμε ελλείψεις οξυγόνου, είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι. Και για τον λόγο αυτό εκτιμάμε ότι, αν υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού, δεν θα είναι τόσο επιθετικό και έντονο όπως στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Η πανδημία covid-19 έφτασε στο Περού στις 6 Μαρτίου και η τελευταία ημέρα με λιγότερους από 50 νεκρούς ήταν η 26η Απριλίου, με 28 θανάτους. Τέσσερις ημέρες αργότερα ο αριθμός των θανάτων ξεπερνούσε τους 100.

Το Περού είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους λόγω κορονοϊού παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό της, καθώς έχει καταγράψει 105,89 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ