today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

ΝΔ: Πολιτικά ανεύθυνη και αδιέξοδη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρ.Σταϊκούρα

Πολιτικά αδιέξοδη, άστοχη, και ανεύθυνη χαρακτήρισαν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι δύο πρώτοι εισηγητές της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσσόπουλος και Σταύρος Καλαφάτης, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση μικροκομματική αντίληψη. Παράλληλα, κατηγόρησαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία, τονίζοντας ότι «αδιαφορεί για τα κρίσιμα και πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ήταν οπαδός των προβλημάτων και όχι των λύσεων», τόνισε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος, χαρακτηρίζοντας την πρόταση μομφής, «πυροτέχνημα που θα πέσει στο κενό της πολιτικής του».

«Ο τίτλος της πρότασης μομφής θα μπορούσε να είναι ‘Tο αδιέξοδο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με μάταια τεχνάσματα’. Το πυροτέχνημά του κατά του υπουργού Οικονομικών, θα πέσει στο κενό και δεν θα αναπληρώσει το κενό της πολιτικής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρουσσόπουλος καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ «μικροπολιτική αντίληψη», σε μια προσπάθεια, όπως είπε, «να ξεφύγει από τα προβλήματα και την αδυναμία του – όχι να επεξεργαστεί λύση, αλλά να σκεφτεί ότι τα προβλήματα χρειάζονται λύσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οπαδός των προβλημάτων και εχθρός των λύσεων. Και βρήκε τη μέρα να καταθέσει τη πρόταση, μια μέρα που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές με το καλύτερο επιτόκιο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και αποδεικνύει τη σωστή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι οπαδός των προβλημάτων και όχι των λύσεων, γι’ αυτό τρέφεται με τη διαδικασία του ακτιβισμού, του εκλογικού αυτοθαυμασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρουσσόπουλος υπεραμύνθηκε του πτωχευτικού κώδικα, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει τα μάτια στη πραγματικότητα σε ένα καινοτόμο νόμο, που επιδιώκει να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς με πλούσιους που δηλώνουν φτωχοί, ενώ έχουν στο ακέραιο τη πλούσια περιουσία τους, και παράλληλα να βοηθήσει όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν δίνοντας τους μια πραγματικά δεύτερη ευκαιρία».

«Οψίμως ξεσηκώνεστε για την προστασία της πρώτης κατοικίας, γιατί εσείς μεταθέσατε το πρόβλημα στη σημερινή κυβέρνηση. Στα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε μείνατε μόνο στα λόγια. Δεν φέρατε ποτέ μια λύση. Ακολουθήσατε τη πολιτική μετάθεσης των ευθυνών σας στους επόμενους. Το 2015 βάλατε ημερομηνία λήξης στο νόμο Κατσέλη. Παρά τις αδυναμίες που είχε, δεν θα έληγε αν δεν του βάζατε οριστικό τέλος. Και πέρασαν 4 χρόνια και το μόνο που φέρατε ήταν μια πρόχειρη λύση για λίγους μήνες. Βάλατε αυτό το καυτό πρόβλημα στο χρονοντούλαπο, επεσήμανε ο κ. Ρουσσόπουλος και κατέληξε:

«Αν υπάρχει κάποιος να απορεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε καμία λύση είναι αυταπόδεικτο πια το γιατί. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα οπαδός των προβλημάτων και ποτέ των λύσεων. Γι’ αυτό ψάχνει διέξοδο σε μια παντελώς αδιέξοδη πρόταση, ρίχνοντας μια φωτοβολίδα. Μια φωτοβολίδα που ξεκινά με κρότο αλλά σβήνει και καταλήγει στο μηδέν για να συναντήσει τα πολιτικά αδιέξοδά του».

«Πέρασε ο καιρός της αθωότητας. Σήμερα έχετε παρελθόν. Και το παρελθόν, δεν σας επιτρέπει προσποίηση κοινωνικής ευαισθησίας», τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. Ο ίδιος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζονταάς του «αδιαφορία στα μείζονα κρίσιμα ζητήματα που πιέζουν τη χώρα» και «αδιέξοδη πολιτική και μικροκομματική υποκρισία».

«Χθες ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στρακαστρούκας στην κυβέρνηση, που θα ζήλευαν λαϊκιστές και δημοκόποι περιθωριακών κομμάτων. Καταλαβαίνουμε την απελπισία στην οποία βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άκουσε και πάλι λάθος συμβούλους. Γιατί το πυροτέχνημα που επέλεξε δεν κρύβει, αλλά αναδεικνύει το αντιπολιτευτικό της αδιέξοδο. Γιατί τα εσωκομματικά προβλήματα δεν ξεπερνιούνται με τη στοχοποίηση ενός υπουργού. Γιατί οι στρακαστρούκες δεν παράγουν αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη συγκυρία, την κρίσιμη για την πατρίδα μας, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει έμπρακτα και κραυγαλέα, ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να αναγκάσει τους διαφωνούντες να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στην κυβέρνηση και τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα».

«Ας μην έχει λοιπόν καμιά αμφιβολία. Δεν θα πλήξει, ούτε τον υπουργό, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό εναντίον του οποίου μαίνεται. Η στήριξη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είναι δεδομένη ομόθυμη και ένθερμη», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ