today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης με 47% – Προβάδισμα 18% από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός από το 47%, όπως μαρτυρά η δημοσκόπηση της Pulse, ενώ η Νέα Δημοκρατία επικρατεί με 18 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE, η οποία πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου, 1.306 πολίτες ρωτήθηκαν για τον κορωνοϊό, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, την κατάσταση που επικρατεί με τα ελληνοτουρκικά και την κατάληξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι Ελληνες απάντησαν σχετικά με το πόσο ανησυχούν για το νέο κύμα κορωνοϊού και πώς αξιολογούν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ερωτήθηκαν επίσης για το πώς κρίνουν οι πολίτες τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τέλος, σχολίασαν την κατάληξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις ποινές που επιβλήθηκαν στα καταδικασμένα μέλη της.

Στη δημοσκόπηση υπήρχαν και πολιτικοί δείκτες με τους πολίτες να απαντούν κατά 47% πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί με 18 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με 41,5 έναντι 23,5.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ