today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Αντιδράσεις για την προβολή σε κινηματογράφους του αγώνα Γουέστ Χαμ- Σίτι

Ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ποδοσφαίρου» στην Αγγλία,  Τόνι Πέντρι, πολιτικός και μέλος της Βουλής των Λόρδων (το δεύτερο τμήμα του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου) τόνισε ότι επιτρέποντας στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Γουέστ Χαμ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι -αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του UCL-, προγραμματισμένο  για  αύριο (14:30), σε κινηματογράφο κοντά στο σπίτι τους, ενώ υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, επισημαίνεται η ασυνέπεια των περιορισμών λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οι αγώνες της Premier League διεξάγονται χωρίς φιλάθλους από τον Ιούνιο λόγω της πανδημίας και τα σχέδια για την επιστροφή περιορισμένου αριθμού από αυτόν τον μήνα, αναβλήθηκαν εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, με την βρετανική κυβέρνηση να συζητά πάλι σχετικά το θέμα στις 9 Νοεμβρίου.

Οι Times ανέφεραν ότι το παιχνίδι του Σαββάτου θα προβληθεί για ομάδες περισσότερων από 100 φιλάθλους σε αρκετούς κινηματογράφους, συμπεριλαμβανομένου ενός μόνο, λίγα λεπτά μακριά από το West Ham’s London Stadium, όπου διεξάγεται το παιχνίδι.
«Αυτό δείχνει έντονα την πλήρη και απολύτως ανοησία της κατάστασης», δήλωσε ο Πέντρι.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γουντγουόρντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ασυνέπεια στην προσέγγιση των περιορισμών COVID-19 στη Βρετανία τον έχουν αφήσει απογοητευμένο.

«Εάν επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάθονται σε αεροπλάνο για ώρες, ή στον κινηματογράφο, ή ακόμη και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο σε έναν κινηματογράφο, γιατί όχι έξω, σε ένα περιβάλλον γηπέδου που διαχειρίζεται και ελέγχεται επαγγελματικά;» αναρωτήθηκε ο Γουντγουόρντ.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με μια ολόκληρη γκάμα αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, για να κατανοήσουμε  πότε μπορούν οι φίλαθλοι  να επιτρέψουν», ανέφερε εκπρόσωπος της  κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ