today-is-a-good-day
18.8 C
Athens

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ στο Champion League

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και ξεκίνησε με το δεξί την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση, με γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και ξεκίνησε με το δεξί την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση, με γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης.

Tο… μαγικό άγγιγμα του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο έφερε τον Χασάν στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μασούρα στο 84′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αιγύπτιος φορ δικαίωσε τον προπονητή του. Ο Ραφίνια έκλεψε την μπάλα, ο Βαλμπουενά έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Χασάν με μια δυνατή κεφαλιά… τορπίλισε το τέρμα της Μαρσέιγ γράφοντας το τελικό 1-0 για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τους Ερυθρόλευκους καθώς την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι νικούσε 3-1 την Πόρτο…

O Ολυμπιακός στην 20ή παρουσία του σε ομίλους του Champions League έκανε ιδανική εκκίνηση

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση κυρίως για να προστατεύσουν την άμυνά τους. Η Μαρσέιγ έκανε τις δυο πρώτες αξιόλογες ενέργειες αλλά ο Ολυμπιακός, όσο περνούσε ο χρόνος, γινόταν πιο απειλητικός χάνοντας ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Εμβιλά και κυρίως με τον Ελ Αραμπί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Μαρσέιγ να πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του αμαρκάριστου Μπενεντέτο μέσα από την περιοχή.

Οι Ερυθρόλευκοι και πάλι σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και στο 52′ έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ με τον Μασούρα, που όμως ακυρώθηκε διότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Ραντζέλοβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 71′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ αλλά ο Μανταντά ύψωσε απαγορευτικό στον Βαλμπουενά που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς όδευε προς ισοπαλία, στο 91′ ο Ραφίνια έκλεψε την μπάλα, ο Βαλμπουενά έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Χασάν με μια δυνατή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο Champions League…

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (84′ Χασάν), Βαλμπουενά (94′ Σισέ), Ραντζέλοβιτς (77′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Μαρσέιγ (Βίλας Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Γκέιγ (86′ Στρούτμαν), Σανσόν (76′ Κιουζάνς), Ρονζιέ, Τοβέν (82′ Ζερμέν), Μπενεντέτο (76′ Ενρίκε), Παγέ (76′ Ράντονιτς)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ