today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Φ.Γεννηματά: Ιστορική απόφαση και νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση για την Χ.Α.

Ιστορική απόφαση και νίκη της Δημοκρατίας χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, την απόφαση του Δικαστηρίου να φυλακιστεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. «Είναι νίκη της Δημοκρατίας και δικαίωση των θυμάτων. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή, προφανώς όχι για τις ιδέες της, αλλά διότι με την απόφαση του δικαστηρίου είναι μία εγκληματική οργάνωση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε το μανδύα ενός πολιτικού κόμματος», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην ιστοσελίδα CNN Greece.

 

Πρόσθεσε ότι με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες. Σ΄οτι αφορά στο εσωτερικό της χώρας, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει την ευθύνη να κλείσει οριστικά το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, στην ηγετική της ομάδα, στα μέλη και στα στελέχη της, προς τις εθνικές εκλογές».

 

Υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συζητήσει νομοθετική παρέμβαση που «θα κλείνει το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, αλλά όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή με αυτό το σχήμα, αλλά στα μέλη και στα στελέχη της και σε οποιοδήποτε παράγωγό της», όπως σημείωσε.

 

Επέκρινε την κυβέρνηση επειδή αρνήθηκε να σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίζει να πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τελειώνουμε επιτέλους με τους νεοναζί», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ