today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονταν έως τις πρωινές ώρες σήμερα στην ανατολική και στη νότια χώρα, με τα ισχυρότερα φαινόμενα, όπως αναμενόταν, να εντοπίζονται στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου συνοδεύονται από καταιγίδες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 08:45 το πρωί, εντοπίζονται στην Κρήτη, ιδιαίτερα στη Σητεία (51 χιλιοστά), στο Σταλό Χανίων (44) και στον Αλικιανό Χανίων (42).

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το πολύ ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο (επτά έως οκτώ μποφόρ), σε συνδυασμό με την τοπογραφία της Κρήτης, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά εκ νέου τις βροχές και τις καταιγίδες στο νησί, φαινόμενα που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, επίσης, σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, με έντονα φαινόμενα στις Δυτικές Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Κρήτη, αλλά με φθίνουσα ένταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ