today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στη Ρωσία έφθασε στο 1,1

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού στη Ρωσία, μετά την πτώση που κατέγραψε στο διάστημα των τελευταίων πέντε ημερών, επανήλθε και πάλι στο 1,1 . Στην Μόσχα ο εν λόγω δείκτης έφθασε από το 1,01 στο 1,12 σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS που έγιναν με βάση τα στοιχεία του ομοσπονδιακού κέντρου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μόνο σε μια από τις δέκα περιφέρειες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα στην αυτόνομη περιοχή Χαντί- Μανσίσκι ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει κάτω από την μονάδα , στο 0,99. Στην Αγία Πετρούπολη, όπου καθημερινά τα κρούσματα προσεγγίζουν τα 700, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1,14.

Οι υψηλές τιμές όσον αφορά τον δείκτη μεταδοτικότητας δείχνουν την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Στις αρχές Σεπτεμβρίου άρχισαν να καταγράφονται περισσότερα από 5.000 κρούσματα το εικοσιτετράωρο , ενώ σήμερα 19 Οκτωβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 16.000 κρούσματα.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού δείχνει, πόσα άτομα κατά μέσο όρο μπορεί να μολύνει ένα άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό πριν τεθεί σε καραντίνα. Ο δείκτης μεταδοτικότητας χρησιμοποιείται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων ή την σταδιακή τους άρση, όπως και για την επανάληψη η μη των συνδέσεων με μέσα μεταφοράς με άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ